Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Sleutelkluis

Sleutelkluizen en motorsloten voor deuren gebruikt u als u de deur zelf niet meer kunt openen om bijvoorbeeld de thuiszorg binnen te laten. Of als u personenalarmering heeft en de zorgverlening moet snel de woning binnen kunnen na een melding.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een sleutelkluis?

  Het is voor u niet meer nodig om de voordeur van het slot te halen als de thuiszorg bij u komt. Bij personenalarmering kunt u via de rode knop een noodsituatie melden. Als de thuiszorg reageert op deze melding moet de zorgverlener snel de woning binnen kunnen, zonder tijdsverlies door ergens een sleutel te moeten halen. 

  Hoe werkt een sleutelkluis?

  De zorgmedewerker heeft een pincode om een sleutelkluis aan de buitenzijde te openen. Of heeft een app op zijn of haar smartphone om het motorslot aan de binnenzijde van de voordeur van buitenaf te bedienen.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten 

  • Sleutelkluizen moeten voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen. 
  • Sleutelkluizen kunt u  huren via de thuiszorg, ouderenzorg of een andere organisatie die personenalarmering aanbiedt. U betaalt dan een extra abonnement naast de kosten voor de personenalarmering. 
  • Het motorslot wordt aan de binnenzijde van de voordeur op het bestaande cilinderslot aangebracht. U kunt hierbij uw gewone sleutels blijven gebruiken. 
  • Een zorgverlener die bij u binnen wil, gebruikt zijn of haar smartphone om via een draadloze verbinding van buiten het motorslot te openen. Hij of zij kan dat pas als de zorgverlener een signaal heeft ontvangen dat u toestaat dat deze zorgverlener uw deur opent. Bovendien wordt geregistreerd wanneer welke zorgverlener uw deur heeft geopend. 

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  Er bestaan verschillende uitvoeringen van de sleutelkluis: 

  • Met een klem aan te brengen op de rand van de voordeur. 
  • Ingebouwd in een handgreep van de voordeur. 
  • Een losse kluis die op de muur wordt vastgeschroefd.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactSleutelkluis met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 13-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: