Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Deurkruk

Heeft u problemen met het openen en sluiten van deuren? Er bestaan deurkrukken die door vormgeving het ontgrendelen van een deur makkelijker maken.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 11-12-2023

  Waarvoor dient een deurkruk?

  De deurkrukken helpen als u het handvat niet goed kunt vastpakken of te weinig kracht hebt in uw handen. Als u moeilijk bij de deurkruk kan komen, bijvoorbeeld omdat u in een rolstoel zit, bestaat er een lang(er) handvat.

  Hoe werkt een deurkruk?

  Door de deurkruk omlaag te duwen ontgrendelt u de deur. Om de deur te sluiten trekt u aan de deurkruk of drukt u de kruk omlaag. Speciale deurkrukbevestigingen kunt u ook met de elleboog of onderarm openen.

  Belangrijk om te weten

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactDeurkruk met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: