Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Sleutelherkenner

Sleutelherkenners zorgen ervoor dat u uit verschillende sleutels, bijvoorbeeld in een sleutelbos, makkelijk de sleutel vindt die past bij een bepaald slot.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een sleutelherkenner?

  Sleutelherkenners brengen onderscheid aan tussen sleutels, zodat u de juiste sleutel snel vindt. U hoeft dan niet te onthouden welke sleutel past bij welk slot.

  Hoe werkt een sleutelherkenner?

  De truc is om de sleutel en het bijpassende slot dezelfde unieke kleur te geven. U laat de sleutel in een bepaalde kleur aanmaken of u doet een gekleurd sleutelhoesje (sleutelkap) over de bovenkant van de sleutel. Dan brengt u dezelfde kleur aan bij het bijbehorende slot, bijvoorbeeld met gekleurd tape. Of u gebruikt nagellak om de sleutels en sloten een kleur te geven.

  Belangrijk om te weten 

  • Deuren en dus ook sloten en sleutels hebben een belangrijke rol als vluchtroute, bijvoorbeeld bij brand. Tips voor brandveilig wonen

  Productoverzicht

  Alternatieven 

  • Er bestaan ook elektrische deuren met automatische sloten. 
  • Als u slecht ziet kunt u ook verdikkingen aanbrengen op de sleutel en het slot of een sleutelhulp gebruiken.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactSleutelherkenner met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 26-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: