Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Tips voor mantelzorgers

Hulpmiddelen en tips maken de taken van mantelzorgers makkelijker. U geeft zelf mantelzorg of kent iemand die mantelzorger is. Mantelzorg verlenen is dankbaar, maar ook zwaar. Op de Hulpmiddelenwijzer vindt u hulpmiddelen om uw taken als mantelzorger iets te verlichten en de kwaliteit van leven van u en uw naaste of zorgvrager te verbeteren. U staat er als mantelzorger gelukkig niet alleen voor. Hieronder vindt u een kleine keus aan hulpmiddelen, video's met praktische handelingen en websites met informatie, advies en ondersteuningsmogelijkheden.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 12-04-2024

  Hulpmiddelen

  Op onze activiteiten pagina: (Mantel)zorgen vindt u diverse hulpmiddelen. Maar u kunt ook bij de activiteit waar u hulp bij nodig heeft kijken. Denk aan draaischijven, pakpaal, tilriem en handy-handle om uw naaste te verplaatsen vanuit stoel of bed. Binnenhuis zijn er alternatieven om het zware werk ver te nemen, bijvoorbeeld tilliften. Met leefpatroonmonitoring kunt u uw alleenwonende moeder of oom in de gaten houden. Kijk ook op onze tips voor vervoer.  De zorg kunt u afstemmen tussen u en andere familieleden door bijvoorbeeld gebruik te maken voor de hiervoor speciaal ontworpen apps op Zorgvannu.nl of via andere digitale platforms.

  Video's met praktische handelingen

  Samen Leren in de Wijk maken we de zorg anders!

  Meer dan 16 video's over Zelfzorg handelingen van de Kruisvereniging West-Brabant.

  Goed Gebruik

  Bekijk de (ook voor professionals) instructievideo’s op de website Goed Gebruik.

  S@men Beter Thuis.

  De website s@men beter thuis bevat veel instructievideo’s voor het verzorgen of verplaatsen van een naaste. Denk aan wassen in bed, helpen met douchen of verplaatsen in en rondom het huis. Ook op het YouTube-kanaal van S@men Beter Thuis vindt u tal van video’s die zijn bedoeld om u als mantelzorger te ondersteunen.

  YouTube video thumbnail

  Informatie, advies en ondersteuning

  Vergoedingen en verlofregelingen

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: