Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Mobiele beeldschermloep

Zijn teksten en afbeeldingen moeilijk voor u te lezen? De mobiele beeldschermloep of elektronische handloep vergroot teksten, symbolen of afbeeldingen. Het is een kleine, handzame versie van een beeldschermloep en daarom geschikt om mee te nemen naar bijvoorbeeld de supermarkt.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een mobiele beeldschermloep?

  Een mobiele beeldschermloep of elektronische handloep vergroot teksten en afbeeldingen zodat u deze kunt zien en lezen. De loep heeft een ingebouwde accu en is dus draadloos binnen- en buitenshuis te gebruiken.

  Hoe werkt een mobiele beeldschermloep?

  U beweegt de elektronische handloep over de tekst of afbeelding die u wilt zien. De uitvergroting verschijnt op het scherm. De mate van vergroting, helderheid, kleur en scherpstelling kunt u instellen.

  Belangrijk om te weten

  • De mobiele beeldschermloep heeft een ingebouwde accu en adapter.
  • De elektronische handloep heeft ongeveer het formaat van een smartphone.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U krijgt het hulpmiddel (gedeeltelijk) vergoed omdat het onder de basisverzekering valt en opgenomen is in het reglement hulpmiddelen. U vindt dit reglement op de website van uw zorgverzekeraar. Neem voor aanschaf contact op met uw zorgverzekeraar.

  Meer over de Zorgverzekeringswet

  Hoe te verkrijgen?

  Hulpmiddelen vanuit de Zorgverzekeringswet

  In de Zorgverzekeringswet (ZvW) staat beschreven welke hulpmiddelen voor vergoeding uit het basispakket in aanmerking komen. Bekijk het overzicht op de website van Zorginstituut Nederland.
  De hulpmiddelen die vergoed worden vindt u in het Reglement Hulpmiddelen op de website van uw verzekeraar. Let op! Dit Reglement Hulpmiddelen kan verschillen per zorgverzekeraar. In het reglement staan de voorwaarden zoals de hoogte van de vergoeding, de eigen bijdrage, vervanging, wijziging of reparatie van een hulpmiddel, gebruikstermijnen en de kwaliteitseisen.

  Wie bepaalt of beoordeelt het?

  • De zorgverzekeraar beoordeelt in het individuele geval of een verzekerde in aanmerking komt voor (redelijkerwijs is aangewezen op) het aangevraagde hulpmiddel. De zorgverzekeraar kan het hulpmiddel in eigendom van de verzekerde geven of uitlenen.
  • De zorgverzekeraar kan voorwaarden stellen aan het vergoeden van hulpmiddelen. Bijvoorbeeld dat vooraf toestemming nodig is van de zorgverzekeraar. Of dat bij de aanvraag van een hulpmiddel een voorschrift of toelichting nodig is van een behandelend arts.

  Afhankelijk van het soort zorgpolis kan een verzekerde:

  •  Zelf kiezen waar hij het hulpmiddel haalt.
  •  Kiezen uit leveranciers die een contract met de zorgverzekeraar hebben.
  • Richtlijnen vinden over bijvoorbeeld vervanging, wijziging of reparatie van een hulpmiddel en gebruikstermijnen.

  Informatie

  Komt u er niet uit? Bezoek dan het informatie- en adviespunt het Juiste loket|Regelhulp (Ministerie van VWS).

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactMobiele beeldschermloep met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 02-11-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: