App voor vergrootglas

Heeft u moeite met het lezen en zien van kleine lettertjes, symbolen of afbeeldingen? U kunt kiezen uit verschillende apps voor smartphone en tablet die u kunt gebruiken als vergrootglas.

Waarvoor dient het?

Een app voor een vergrootglas kan een handig hulpmiddel zijn als u kleine lettertjes, symbolen of afbeeldingen moeilijk kunt lezen of zien. Met de app bent u in staat om teksten die u wilt lezen te vergroten. U hoeft niet speciaal een los vergrootglas mee te nemen.

Hoe werkt het?

U installeert de app op uw smartphone of tablet. De app maakt gebruik van de fotocamera die in de smartphone of tablet aanwezig is. Door de fotocamera te richten op een tekst, symbool of afbeelding wordt deze vergroot weergegeven op het beeldscherm. Het beeld kan een aantal keren worden vergroot. Dit heet ook wel het zoomniveau of de vergrotingsfactor.
De kwaliteit en het zoomniveau van het beeld is afhankelijk van de fotocamera van de smartphone of tablet. Het zoomniveau kan worden ingesteld. Het is verder mogelijk om het beeld scherp te stellen en het beeld in contrast te zetten. Als de smartphone of tablet beschikt over een fotocamera met flitser, dan kan deze in sommige apps ook gebruikt worden om licht bij te schijnen als een zaklamp.

Belangrijk om te weten

  • Er zijn verschillende apps op de markt voor slechtzienden. Het is raadzaam om goed na te gaan welke app het beste op uw smartphone of tablet werkt.
  • De functies van de apps verschillen. Met sommige apps is het ook mogelijk om foto’s te maken en bijvoorbeeld een klein (bewegend) voorwerp vast te leggen.
  • Sommige apps zijn gratis, voor andere apps moet u betalen.
  • Beoordeel met de Vilans App Check of een app betrouwbaar is.
  • Natuurlijk zijn er ook gewone vergrootglazen op de markt.
Vergrootglas

Wordt het vergoed?

U krijgt het hulpmiddel niet vergoed.

Verder zoeken

U kunt meer informatie over dit hulpmiddel via Google vinden.
Laatst herzien op 1 oktober 2019

Tips van gebruikers

Andere hulpmiddelen bij Blind of slechtziend

 

Ook iets voor u?

 
 

Extra informatie

Voor onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid.
Voor onafhankelijke informatie over vergoedingen en regelingen.
Per Saldo is een belangenvereniging van en voor mensen die hun zorg en begeleiding zelf willen regelen met een persoonsgebonden budget (pgb).

Bedankt voor uw feedback!

Met uw feedback kunnen we onze website nog beter maken. Klik op het kruisje om verder te gaan.

Deel deze pagina

U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Facebook Twitter LinkedIn

Bedankt voor uw feedback!

Zou u ons een toelichting willen geven op de feedback?
Klik hier voor het formulier