Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

App voor vergrootglas

Heeft u moeite met het lezen en zien van kleine lettertjes, symbolen of afbeeldingen? U kunt kiezen uit verschillende apps voor smartphone en tablet die u kunt gebruiken als vergrootglas.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een app voor vergrootglas?

  Een app voor een vergrootglas kan een handig hulpmiddel zijn als u kleine lettertjes, symbolen of afbeeldingen moeilijk kunt lezen of zien. Met de app bent u in staat om teksten die u wilt lezen te vergroten. U hoeft niet speciaal een los vergrootglas mee te nemen.

  Hoe werkt een app voor vergrootglas?

  U installeert de app op uw smartphone of tablet. De app maakt gebruik van de fotocamera die in de smartphone of tablet aanwezig is. Door de fotocamera te richten op een tekst, symbool of afbeelding wordt deze vergroot weergegeven op het beeldscherm. Het beeld kan een aantal keren worden vergroot. Dit heet ook wel het zoomniveau of de vergrotingsfactor. De kwaliteit en het zoomniveau van het beeld is afhankelijk van de fotocamera van de smartphone of tablet. Het zoomniveau kan worden ingesteld. Het is verder mogelijk om het beeld scherp te stellen en het beeld in contrast te zetten. Als de smartphone of tablet beschikt over een fotocamera met flitser, dan kan deze in sommige apps ook gebruikt worden om licht bij te schijnen als een zaklamp.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Er zijn verschillende apps op de markt voor slechtzienden. Het is raadzaam om goed na te gaan welke app het beste op uw smartphone of tablet werkt.
  • De functies van de apps verschillen. Met sommige apps is het ook mogelijk om foto’s te maken en bijvoorbeeld een klein (bewegend) voorwerp vast te leggen.
  • Sommige apps zijn gratis, voor andere apps moet u betalen.
  • Beoordeel met de Vilans App Check of een app betrouwbaar is.
  • Natuurlijk zijn er ook gewone vergrootglazen op de markt.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactApp voor vergrootglas met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 17-09-2023 

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: