Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Dienblad met draagbeugel

Heeft u moeite met het dragen en verplaatsen van voorwerpen, omdat u bijvoorbeeld eenhandig bent of met een stok loopt? Er bestaan dienbladen met een draagbeugel, waarmee u voorwerpen met één hand kunt dragen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een dienblad met draagbeugel?

  Een dienblad met een draagbeugel gebruikt u als u maar met één hand kunt dragen. Het is ook een oplossing als u met een wandelstok of kruk loopt en daardoor maar één hand vrij heeft om voorwerpen mee te nemen.

  Hoe werkt een dienblad met draagbeugel?

  Het dienblad heeft een horizontale beugel boven het blad dat als handvat dient. Het dienblad pakt u op met één hand. Meestal is het dienblad voorzien van een antisliplaag, zodat voorwerpen goed op het dienblad blijven staan of liggen.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Een verrijdbaar dienblad kan ook een oplossing zijn als u voldoende ruimte heeft om de trolley of dienwagen te rijden en drempels geen obstakel zijn.
  • Er bestaan ook dienbladen die op een rollator passen.
  • Dienbladen met schootkussen. Voor als u in een rolstoel zit en spullen mee wilt nemen.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactDienblad met draagbeugel met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 17-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: