Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Braille-lettertang

Met een braille-lettertang drukt u brailletekens of brailleletters in speciale tape. Die tape met tekst en tekens plakt u op voorwerpen, bijvoorbeeld op voorraadpotten in de keuken. Zo weet u wat er in de pot zit.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een braille-lettertang?

  Met braille-lettertangen maakt u korte berichten en teksten die mensen die blind of zeer slechtziend zijn kunnen 'aflezen'. Voorbeelden: houdbaarheidsdata voeding, gebruiksaanwijzing elektrische apparaten.

  Hoe werkt een braille-lettertang?

  Een braille-lettertang bestaat uit een houder en een draaischijf met alle brailleletters en -tekens en alle gebruikelijke letters en tekens. U maakt zonder braille te kennen een brailletekst door het kiezen van gebruikelijke letters en tekens. De gekozen letters of tekens draait u naar het afdrukgedeelte. En dan drukt u die af via de houder.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Letterschijven kunt u los (bij)bestellen.
  • Tape is dezelfde als voor gewone lettertangen (Dymotape).
  • Er bestaan ook etiketten met speciale tastbare informatie, zoals een voelbare gevarendriehoek die u bij of over een waarschuwingstekst op een product kunt plakken, bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactBraille-lettertang met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 03-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: