Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Eenvoudige afstandsbediening

Heeft u moeite met de vele toetsen op de afstandsbediening van de TV? Met een eenvoudige afstandsbediening met een minimaal aantal (grote) toetsen heeft u weer controle over de televisie. Deze eenvoudige afstandsbediening, die ook voor meerdere apparaten te gebruiken is, heet ook wel (universele) afstandsbediening voor senioren.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 11-12-2023

  Waarvoor dient een eenvoudige afstandsbediening?

  De afstandsbediening met een klein aantal (grote en goed zichtbare) toetsen maakt het zoeken en wisselen van zenders op de TV eenvoudiger. Het voorkomt onbedoelde wijzigingen van bijvoorbeeld de instelling van de TV.

  Hoe werkt een eenvoudige afstandsbediening?

  De afstandsbediening vervangt de infrarode afstandsbediening voor TV, decoder / ontvanger en muziekinstallatie. Met de knoppen zet u apparaten aan en uit. U wisselt van zender / programmakeuze en zet het volume van het geluid hoog of laag.

  Belangrijk om te weten

  • Let op! U heeft de originele afstandsbediening nodig om deze universele, eenvoudige afstandsbediening in te stellen voor uw apparaten.
  • Er zijn infrarood bestuurde apparaten waar de eenvoudige afstandsbediening niet op werkt, let hierop bij uw aankoop.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Er zijn afstandsbedieningen met een pijlknop voor programmakeuze vooruit / achteruit of nummertoetsen.
  • Sommige hebben ook extra knoppen voor de uitschakeling van het geluid (mute-functie) en de AV-functie: de omschakeling naar een ander apparaat.

  Alternatieven

  • Als u handig bent met de smartphone kunt u deze als  universele afstandsbediening gebruiken. Dit kan via een app die u via wifi verbindt met uw telefoon. Of als uw smartphone infrarood heeft, bedient u de televisie rechtstreeks met het infraroodsignaal dat uw telefoon uitzendt.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactEenvoudige afstandsbediening met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: