Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Stopcontactschakelaar met afstandsbediening

Via een afstandsbediening bestuurt u een speciale schakelaar in een stopcontact. Deze schakelaar bedient apparaten. Zo zet u bijvoorbeeld lampen of een koffiezetmachine aan en uit.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een schakelaar met afstandsbediening?

  De stopcontactschakelaars met afstandsbediening gebruikt u als u moeilijk loopt, slecht ziet of moeite heeft met bukken naar de afzonderlijke contactpunten van de verlichting en apparaten om ze aan of uit te zetten of te dimmen.

  Hoe werkt een schakelaar met afstandsbediening?

  In het stopcontact steekt u de speciale schakelaar, met daarin de stekker van het apparaat of de verlichting. Met de afstandsbediening bestuurt u vervolgens deze schakelaar om het apparaat of de verlichting aan of uit te zetten.

  Belangrijk om te weten 

  • Afstandsbedieningen die werken op radiosignalen in plaats van op infrarood kunnen ook door muren heen schakelaars aansturen. 
  • Er zijn speciale stopcontactschakelaars voor zwaardere apparaten en voor buitenstopcontacten. 
  • Het bereik van de afstandsbedieningen verschilt nogal. Dat is vooral belangrijk als u ook van buiten of van grotere afstand apparaten wilt kunnen bedienen. 

  Productoverzicht

  Alternatieven 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactStopcontactschakelaar met afstandsbediening met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 11-12-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: