Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Praatknop

Praatknoppen laten een korte boodschap horen als u de afspeelknop indrukt.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een praatknop?

  Praatknoppen plaatst u meestal bij apparaten die uitleg bij het gebruik nodig hebben, bijvoorbeeld bij een magnetron of wasmachine. Hierdoor weet u weer hoe u het apparaat moet bedienen. Of u plaats de knop bij de deur en neemt een tekst op als: heb ik mijn sleutels, heb ik mijn geld enzovoort.

  Hoe werkt een praatknop?

  Boodschappen op praatknoppen spreekt u in via de ingebouwde microfoon. Met een druk op de praatknop wordt de boodschap uitgesproken. De losse praatknoppen zijn te bevestigen met elastiek, magneet of klittenband. U kunt ze overal plaatsen. Bij sommige kunt u met een afbeelding aangeven voor welk apparaat ze bedoeld zijn.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Boodschappen kunnen gewist worden. De meeste praatknoppen hebben daarom een 'lock'-functie om ongewenst wissen te vermijden.
  • De korte uitleg moet begrijpelijk en herkenbaar zijn.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactPraatknop met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 24-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: