Geheugensteuntje

Telefoon of portemonnee vergeten? Deur valt in het slot als de sleutels nog binnen liggen? Geheugensteuntjes of herinneringsapparaten geven een signaal als u zonder belangrijke spullen naar buiten gaat. Sommige geheugensteuntjes spelen een ingesproken boodschap af als u in de buurt komt. Bijvoorbeeld in de gang bij de voordeur 'zegt' de geheugensteun dat u uw sleutels niet moet vergeten.

Waarvoor dient het?

Geheugensteuntjes zorgen er voor dat u op tijd een signaal krijgt als u een voorwerp niet bij zich heeft. Daardoor kunt u eerst dat voorwerp pakken voordat u naar buiten gaat.

Hoe werkt het?

U hangt het apparaatje in een houder bij de voordeur. U doet de stekker in het stopcontact. U bevestigt een speciaal label aan de sleutels, portemonnee en telefoon of andere belangrijke voorwerpen. Als u bij de voordeur komt, ziet u op het apparaat of u alles bij zich heeft.
Geheugensteuntjes met een gesproken boodschap spreekt u eerst in. Deze geheugensteuntjes het ook wel herinnerhulp met spraak. 

Belangrijk om te weten

  • Sommige geheugensteuntjes bieden ook een zoekmogelijkheid, bijvoorbeeld als u uw telefoon niet kan terugvinden. U neemt het apparaat uit de houder en krijgt te zien in welke richting u naar een voorwerp met een label moet speuren.
  • Er is ook een programma voor op uw smartphone: de I TAQ.
MindMate elektronische sleutelvinder

Wordt het vergoed?

U krijgt geen vergoeding. Waar vindt u het hulpmiddel?
  • Bezoek een (hulpmiddelen)speciaalzaak of thuiszorgwinkel in uw buurt.
  • Zoek via het internet met de zoekwoorden: [naam hulpmiddel] en ‘kopen’, bijvoorbeeld babyfoon kopen. Aanvullend kunt u het woord ‘tweedehands’ of ‘huren’ gebruiken.
  • Meer informatie: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?
Laatst herzien op 2 oktober 2019

Reageer op dit hulpmiddel

Wilt u reageren op dit hulpmiddel of een review of tip geven? Dat kan! Met uw reactie verbeteren wij de Hulpmiddelenwijzer en zijn we onze bezoekers nog beter van dienst. Alvast hartelijk dank.

Andere hulpmiddelen bij Mantelzorgers

 

Ook iets voor u?

 
 

Extra informatie

Voor onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid.
Voor onafhankelijke informatie over vergoedingen en regelingen.

Bedankt voor uw feedback!

Met uw feedback kunnen we onze website nog beter maken. Klik op het kruisje om verder te gaan.

Deel deze pagina

U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Facebook Twitter LinkedIn

Bedankt voor uw feedback!

Zou u ons een toelichting willen geven op de feedback?
Klik hier voor het formulier