Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Geheugensteuntje

Telefoon of portemonnee vergeten? Deur valt in het slot als de sleutels nog binnen liggen? Geheugensteuntjes of herinneringsapparaten geven een signaal als u zonder belangrijke spullen naar buiten gaat. Sommige geheugensteuntjes spelen een ingesproken boodschap af als u in de buurt komt. Bijvoorbeeld in de gang bij de voordeur 'zegt' de geheugensteun dat u uw sleutels niet moet vergeten.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een geheugensteuntje?

  Geheugensteuntjes zorgen er voor dat u op tijd een signaal krijgt als u een voorwerp niet bij zich heeft. Daardoor kunt u eerst dat voorwerp pakken voordat u naar buiten gaat.

  Hoe werkt een geheugensteuntje?

  U hangt het apparaatje in een houder bij de voordeur. U doet de stekker in het stopcontact. U bevestigt een speciaal label aan de sleutels, portemonnee en telefoon of andere belangrijke voorwerpen. Als u bij de voordeur komt, ziet u op het apparaat of u alles bij zich heeft.
  Geheugensteuntjes met een gesproken boodschap spreekt u eerst in. Deze geheugensteuntjes het ook wel herinnerhulp met spraak. 

  Belangrijk om te weten

  • Sommige geheugensteuntjes bieden ook een zoekmogelijkheid, bijvoorbeeld als u uw telefoon niet kan terugvinden. U neemt het apparaat uit de houder en krijgt te zien in welke richting u naar een voorwerp met een label moet speuren.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  YouTube video thumbnail

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactGeheugensteuntje met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 07-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: