Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Tabletuitdrukker

Met een tabletuitdrukkers duwt u de pillen en tabletten uit een doordrukstrip. U hoeft dan niet met de vingers een tablet uit de strip te krijgen.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 07-06-2024

  Waarvoor dient een tabletuitdrukker?

  Tabletuitdrukkers zorgen ervoor dat u zonder moeite pillen uit een strip kunt duwen. Bovendien loopt u minder risico op wegspringen of kapot gaan van pillen.

  Hoe werkt een tabletuitdrukker?

  Tabletuitdrukkers hebben onderop een holle ruimte waar de strip overheen wordt gelegd. Dan wordt de bovenkant met het uitstekende palletje over de plek van de pil geduwd. De werking lijkt op die van nietmachines.

  Belangrijk om te weten

  • Bepaalde medicijnen hebben invloed op het lopen (meer risico op vallen) of op het deelnemen aan het verkeer, bijvoorbeeld met scootmobielen. 

  Productoverzicht

  Alternatieven  

  • De meeste tabletuitdrukkers zijn klein en compact, heeft u minder kracht door een spierziekte dan kunt u een groter, stabiel exemplaar gebruiken (video).

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactTabletuitdrukker met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: