Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Opener voor schroefdeksel

Als u weinig kracht in uw handen heeft, is het vaak lastig om een schroefdeksel van een pot of fles open te draaien. Met een speciale opener kunt u alle deksels toch loskrijgen.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 13-09-2023

  Waarvoor dient een opener voor schroefdeksel?

  Openers voor schroefdeksels op potten en flessen zorgen dat minder kracht nodig is bij het openmaken.

  Hoe werkt een opener voor schroefdeksel?

  Het rubber van een anti-slipopener zorgt voor meer grip op deksels en is ook verkrijgbaar voor (pet)flessen. Met een V-vormige opener opent u verschillende formaten doppen. Een hefboomopener zorgt voor lucht onder het deksel, wat het openen gemakkelijker maakt. Een elektrische opener op batterijen plaatst u op een deksel, waarna u met een druk op de knop de pot opent.

  Belangrijk om te weten

  • Let op de hoeveelheid kracht die nodig is om een pot of fles te openen.
  • Als u op internet zoekt naar 'ergonomische openers' komt u allerlei mogelijkheden tegen.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Met antislip.
  • Als V-vorm.
  • Als hefboom.
  • Elektrisch op batterijen.
  • Multifunctionele openers voor drinkpak, pot en blik.
  • Twisty-opener van hout en lus(sen) van leer, los of met een bevestigingshulpstuk voor mensen met een zeer beperkte handfunctie.
  • Filmpje van GoedGebruik over de diverse modellen openers.

  Alternatieven

  • Niet alle modellen zijn geschikt voor mensen die eenhandig zijn. U fixeert de pot door een anti-slipmatje of maakt de opener vast aan een keukenkastje of het aanrecht.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactOpener voor schroefdeksel met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: