Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Stoomkoker voor magnetron

Met een stoomkoker voor de magnetron bent u snel klaar met koken. De koker is licht en gebruikt weinig water. U hoeft geen zware pan meer te tillen of af te gieten. Ook is het veiliger, omdat u zich niet kunt branden aan de kookplaat of vergeet om de kookplaat uit te zetten.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 25-11-2023

  Waarvoor dient een stoomkoker voor magnetron?

  De kunststof stoomkoker is licht en afgieten is overbodig. Dit is een uitkomst als u weinig kracht in armen en handen heeft. U hoeft ook niet bang te zijn dat u de kookplaat vergeet uit te zetten. 

  Hoe werkt een stoomkoker voor magnetron?

  U verdeelt uw maaltijd in gelijke delen. Plaats een hoeveelheid water onder de zeef. De zeef gaat in de stoomkoker en daarop liggen bijvoorbeeld groenten, vlees en aardappelen. Als laatste klemt u het deksel met (open)ventiel op de pan en plaatst deze in de magnetron. Doordat koken met stoom heter is dan koken op vuur, is het eten eerder klaar en behoudt het zijn vitamines.

  Belangrijk om te weten 

  • Stoomkokers zijn te koop in huishoudzaken en toko’s. 
  • Koken met stoom in de magnetron kost u 50% minder energie in vergelijking met gas.  
  • Let op de instructies! Sommige kokers zijn geschikt voor vlees, granen, pasta en groenten en zijn vaatwasmachinebestendig. 

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Stoomkokers voor de magnetron variëren in inhoud (1-3 liter) en vorm. Er zijn ook kokers in de vorm van een bord en een soepkom.
  • Er is een starterspakket beschikbaar voor koken in de magnetron. Met 1 medium bord, 1 medium stomer en 1 rijstkoker.
  • Er zijn ook stoomkokers op elektriciteit.
  • Er is ook een rijstkoker voor magnetron.

  Alternatieven 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactStoomkoker voor magnetron met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: