Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Sprekende weegschaal

Heeft u moeite met het lezen van de cijfers op een weegschaal? Een personen- of keukenweegschaal met spraakfunctie lost dit voor u op.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een sprekende weegschaal?

  Een weegschaal met spraakfunctie is geschikt voor mensen die slechtziend of blind zijn. Het scherm toont het gemeten gewicht én spreekt het getal uit. Bij een personenweegschaal met spraakfunctie hoeft u niet te bukken.

  Hoe werkt een sprekende weegschaal?

  U plaatst de keuken of personenweegschaal op een geschikte plek. De weegschaal vertelt u na de meting wat het gewicht is. Dit kan in verschillende talen. Vaak is sprake van automatische in- en uitschakeling: als er druk uitgeoefend wordt, gaat de weegschaal vanzelf aan.

  Belangrijk om te weten 

  Productoverzicht

  Alternatieven 

  • Voor in de keuken zijn er speciale doseerlepels, met verschillende maten voor het afmeten van de juiste hoeveelheden tijdens het koken of bakken.  
  • Een maatbeker, voelbaar zodat u de hoeveelheid kunt voelen. 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactSprekende weegschaal met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 14-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: