Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Bloeddrukmeter

​Zelf uw bloeddruk meten? Met een elektronische bloeddrukmeter meet u zelf op een simpele manier de hoogte van uw bloeddruk waar en wanneer u wilt. Bij een vermoeden van witte jassen effect of syndroom (gemaskeerde hypertensie) zal uw arts voorstellen om thuis uw bloeddruk te meten.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een bloeddrukmeter?

  U controleert met een bloeddrukmeter regelmatig zelf uw bloeddruk waardoor u bij te hoge druk meteen kunt bijsturen. Thuis uw bloeddruk meten kan aanwijzingen geven dat u wel of geen last heeft van een witte jassen effect of syndroom. Dit effect stelt dat, als patiënten door een dokter gemeten worden, er een wat hogere bloeddruk wordt gemeten dan normaal gesproken in de thuissituatie.

  Hoe werkt een bloeddrukmeter?

  Een bloeddrukmeter bestaat uit een apparaatje met beeldscherm en een manchet. Dat manchet wordt om de pols of arm gedaan en vervolgens opgepompt. Het apparaat meet de waarde die u kunt aflezen op het  beeldscherm.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Er bestaan bloeddrukmeters met spraakuitvoer en met een extra groot beeldscherm.
  • Er zijn bloeddrukmeters XXL met extra groot manchet (tot 52 cm), geschikt voor personen met sterkere of grotere bovenarmen.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Bloeddrukmeter voor de bovenarm.
  • Bloeddrukmeter voor de pols. De meters voor de pols houdt u op de hoogte van het hart. Ze zijn gevoeliger voor bewegingen dan de bloeddrukmeters voor de bovenarm.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactBloeddrukmeter met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 03-12-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: