Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

App voor meting hartslag en ademhaling

Uw hartslag en ademhaling meten? Met een app via smartphone of tablet is dat ook mogelijk. Daarmee is op elk gewenst moment, bijvoorbeeld bij het sporten, uw hartslag en ademhaling te meten. Meestal kunt u de resultaten ook in grafieken aflezen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een app voor meting hartslag en ademhaling?

  Apps voor meten van hartslag en ademhaling gebruikt u om te weten hoe vaak uw hart slaat en hoe vaak u ademhaalt per tijdseenheid.

  Hoe werkt de app voor meting hartslag en ademhaling?

  U downloadt de app. Meestal legt u uw vinger op de camera van de telefoon die aan de kleurverandering van de huid afleest hoe vaak uw hart slaat.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • De meeste apps kunt u niet gebruiken voor diagnose, klinische meting of bewaking.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactApp voor meting hartslag en ademhaling met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 30-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: