Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Pannenhouder

Als u maar een hand kunt gebruiken, dan voorkomt een pannenhouder dat de pan wegschuift tijdens het koken of roeren.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 13-09-2023

  Waarvoor dient een pannenhouder?

  Een pannenhouder helpt wanneer u eenhandig bent of te weinig kracht in de handen heeft om de pan vast te houden bij het roeren.

  Hoe werkt een pannenhouder?

  Een pannenhouder is gemaakt van een licht metalen frame met zuignappen. U bevestigt de panhouder met de zuignappen op het aanrecht. Het oor of de steel van een pan fixeert u vervolgens in de panhouder. Nu kunt u in de pan roeren zonder deze vast te hoeven houden.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Er zijn ook 1- of 2-pits gas (of spiritus) kookstoestellen met pannenhouders, ontwikkeld om te koken aan boord van een boot of tijdens het kamperen.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactPannenhouder met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: