Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Kookboek

Kookboeken die recepten en voedingsadviezen geven voor mensen met beperkingen, chronisch zieken en ouderen. Denk hierbij aan braille kookboeken of kookboeken met grote letters als u (zeer) slecht ziet. Of boeken met heel eenvoudig te begrijpen woorden en heldere stappen in het proces van koken.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een kookboek?

  Specifieke kookboeken geven uitleg welk voedsel en drinken en welk voedingspatroon het beste past bij mensen met bepaalde aandoeningen. Meestal bieden de kookboeken ook een ruime keuze aan recepten.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Blijf kritisch bij het volgen van adviezen en receptuur uit bepaalde kookboeken. Raadpleeg bij twijfel een diëtist of uw huisarts.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactKookboek met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 31-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: