Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Eierkoker voor magnetron

Heeft u moeite met het tillen van een pan (met kokend water) of vergeet u de kookplaat op tijd uit te zetten? Er zijn eierkokers voor de magnetron waarin u een eitje zonder water kookt. Eigenlijk een hulpmiddel voor iedereen die (snel) een eitje wil eten zonder veel handelingen te hoeven doen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een eierkoker voor de magnetron?

  Eierkokers voor de magnetron zijn handig als u minder kracht in de armen en / of handen heeft. Het tillen van een pan met (kokend) water en afgieten is niet meer nodig. Het droogkoken van de pan, omdat u de kookplaat vergeet uit te schakelen, gebeurt niet meer.

  Hoe werkt een eierkoker voor de magnetron?

  De eierkoker voor de magnetron is een ei-vormig kunststof potje met deksel. U plaatst het ei in zijn geheel in de eierkoker. U voegt een beetje water toe en daarna zet u de gesloten eierkoker met ei in de magnetron. 

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Er is ook een eierkoker voor magnetron waarin het ei zonder schaal wordt gekookt. Een ei uit deze eierkoker smaakt anders. Het ei is als het ware gestold.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactEierkoker voor magnetron met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 25-11-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: