Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Rijstkoker voor magnetron

Met een rijstkoker voor de magnetron bent u snel klaar met koken. Het materiaal is licht en u hoeft de rijst niet af te gieten. U brandt zich niet aan de kookplaat en het gas vergeten is ook verleden tijd.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een rijstkoker?

  De rijstkoker is licht en afgieten is overbodig. U gebruikt ze als u weinig  kracht in armen en handen heeft. U hoeft ook niet bang te zijn dat u de kookplaat vergeet uit te zetten. De magnetron slaat af en de rijst is klaar.

  Hoe werkt een rijstkoker?

  U meet de rijst af, wast deze, doet hem in de rijstkoker met een afgemeten hoeveelheid water. Als laatste klemt u het deksel met ventiel op de pan en plaatst deze in de magnetron.

  Belangrijk om te weten

  • De rijstkokers zijn te koop in huishoudzaken en toko’s. 
  • Rijst koken in de magnetron kost u 50% minder energie in vergelijking met gas. 
  • Volg de instructies nauwkeurig dan is de rijst in een paar minuten gaar en klaar. Alternatief 

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Rijstkokers met accessoires en kookinstructies.
  • Rijstkokers variëren in inhoud (1-3 liter).
  • Magnetron of stoomkokers die ook geschikt zijn voor granen, pasta en groenten.

  Alternatieven

  • Rijst in (plastic) bakjes die je 1 minuut in de magnetron zet. Te koop bij de supermarkt. U herkent deze rijst door de verwijzing naar de magnetron op de verpakking. Ook hier geldt: volg de instructies.
  • Tips bij het koken met pannen.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactRijstkoker voor magnetron met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 25-11-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: