Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Fornuisknopbeschermer

Fornuisknopbeschermers voorkomen dat u of uw kind per ongeluk aan een knop draait en daarmee bijvoorbeeld het gas aanzet.

Inhoud

  Inhoud

  Hoe werkt een fornuisknopbeschermer?

  Er bestaan kapjes die u over de knoppen van uw eigen fornuis plaatst, waardoor het draaien zwaarder gaat of de knop helemaal afschermen.
  U kunt ook de knoppen vervangen door knoppen die eerst ingedrukt moeten voordat ze werken.

  Belangrijk om te weten

  • Er bestaat ook een éénknopsbediening die bij het opendraaien zelf het gas aansteekt. U hoeft dan niet apart met lucifers of een aansteker het gas aan te steken.
  • Gasfornuizen met automatische herstart gaan vanzelf weer aan als het gas uitgaat. Als de herstart niet lukt, gaat het gas automatisch uit.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactFornuisknopbeschermer met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 20-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: