Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

SOS-penning

Als u onwel wordt en niet meer aanspreekbaar bent, verliezen hulpverleners geen kostbare tijd omdat de SOS-penning alle belangrijke gegevens bevat.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 13-08-2023

  Waarvoor dient een SOS penning?

  Door het dragen van de SOS-penning zijn uw medische gegevens altijd en overal beschikbaar voor geautoriseerde hulpverleners. Zo kunnen zij snel met de noodzakelijke behandeling beginnen.

  Hoe werkt een SOS penning?

  De SOS-penning is van anti-allergisch, roest- en nikkelvrij edelstaal. U draagt hem op uw lichaam. Op de alarmpenning staan uw belangrijkste medische gegevens, het telefoonnummer van de alarmcentrale en uw deelnemersnummer.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Een medisch adviseur is eindverantwoordelijk voor de registratie. Deze bevat alle relevante medische gegevens bij een spoedeisende situatie. 

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Er zijn grote en kleine halspenningen. De ketting waaraan de SOS-penning hangt kunt u in verschillende lengtes bestellen.
  • Polspenningen bestaan ook in een kleine en grote variant.
  • Bij een alarmpenning om de pols kunt u kiezen tussen een ketting, lederen band, nylon sportband of leren veter.

  Alternatieven

  • Lees op zorgvannu.nl Altijd je medische gegevens bij je dragen
  • Hulpkaart voor mensen met dementie, een verslaving, een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid. Hiermee maakt u de omgeving duidelijk wat er met u aan de hand kan zijn. 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactSOS-penning met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: