Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Hulpkaart

Raakt u soms de regie kwijt over uw eigen handelen? Kunt u in zulke moeilijke situaties niet goed zeggen welke hulp u op dat moment nodig heeft? De Hulpkaart neemt dat van u over. In de Hulpkaart staat in uw eigen woorden wat er aan de hand is, wat u op dat moment nodig heeft en wat u juist niet wilt. De Hulpkaart is vrijwillig, gratis en u bent de eigenaar.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient de Hulpkaart?

  De Hulpkaart is een document waarin staat wat anderen (zorgverleners, mantelzorgers, politie en omstanders) kunnen doen om iemand te helpen die het even niet aankan. Bijvoorbeeld door dementie, een verslaving, een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid. De Hulpkaart geeft de kaarthouder houvast en een gerust gevoel als er problemen ontstaan.

  Hoe werkt de Hulpkaart?

  De inhoud en uitleg schrijft u als kaarthouder samen met een begeleider van de Hulpkaart. Hiervoor doorloopt u verschillende stappen en afspraken. Dat is nodig om zeker te zijn dat anderen snel kunnen lezen en begrijpen wat er gedaan moet worden. Het schrijven met een begeleider zorgt er ook voor dat de inhoud betrouwbaar is. Als u tevreden bent met de definitieve tekst zet u samen met de begeleider een handtekening. In ieder geval evalueert u met een begeleider van de Hulpkaart de inhoud van uw Hulpkaart elk jaar en past dan de kaart aan waar dat nodig is.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Bij het schrijven van de tekst samen met de begeleider kunt u een vertrouwenspersoon, bijvoorbeeld uw mantelzorger of een familielid, meenemen.
  • U kunt de Hulpkaart selectief inzetten, bijvoorbeeld alleen in de werkomgeving of alleen in een vriendenkring.

  Productoverzicht

  Alternatief of aanvullend

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactHulpkaart met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 08-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: