Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Nepkaars

Nepkaarsen zorgen voor sfeerverlichting, net als gewone kaarsen. Nepkaarsen zijn meestal led-kaarsen met een bewegend lampje als vervanging van het vlammetje. Sommige nepkaarsen kunt u op afstand bedienen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een nepkaars?

  Nepkaarsen zijn veilig in het gebruik: ze kunnen geen brandwonden, brandgaten of brand veroorzaken. Nepkaarsen geven door een flikkerend patroon wel de sfeer als van een echte kaars.

  Belangrijk om te weten

  • Deze kaarsen zijn in vele soorten en maten te koop bij winkels of via het internet.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • De gewone kaars in een veilige standaard maar ook gewone lampen zorgen voor sfeer.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactNepkaars met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 11-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: