Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Rokers robot

Rookt u, maar kunt u een sigaret of sigaar niet (goed) vasthouden? Met een rokers robot, rookstandaard of rookhulp rookt u veilig. Uw sigaret zit vast in de houder en de as valt in de verzwaarde asbak die u vastmaakt aan uw rolstoel, stoel of bed. U rookt via een mondstuk en slangetje.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een rookstandaard?

  Een rookstandaard vervangt vasthouden en het naar de mond brengen van een sigaret. Als u bijvoorbeeld in slaap valt, blijft de sigaret boven de asbak en gaat veilig uit.

  Hoe werkt een rookstandaard?

  Een rookstandaard is een asbak met slang en sigarettenhouder. U legt de sigaret op de houder die vastzit aan de asbak. Via het mondstuk en het slangetje inhaleert u de rook.

  Belangrijk om te weten

  • Door het roken verkleurt de slang. 
  • Wilt u de slang wisselen of vervangen? Door het slangetje met een haardroger (föhn) te verwarmen is hij soepel te verwijderen. 

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Heeft u nog wel genoeg kracht in de hand? Een rookschort voorkomt ongelukjes met smeulend as op uw kleren of in uw bed. 
  • Er bestaat een asbak die aan een rolstoel, stoel of bed vastzit zonder slang. U voorkomt omvallen van de asbak, as op de grond en daarmee brandgevaar. Bij deze rookhulp brengt u zelf de sigaret naar de mond. 
  • Er is ook een speciale handklem. U brengt zelf de sigaret naar uw mond, maar de klem op uw hand houdt uw sigaret vast. 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactRokers robot met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 26-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: