Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Brandveilig beddengoed

Brandveilig beddengoed heeft een brandvertragende of brandwerende werking. Brandveilig beddengoed is verkrijgbaar als kussens, dekbedden, dekbedovertrekken, matrasbeschermers, hoeslakens en moltons. Er is ook een brandveilige matras.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient brandveilig beddengoed?

  Bij roken in bed kan, dankzij het beddengoed, smeulend as geen brand meer veroorzaken. Hotels, cruiseschepen, maar ook zorginstellingen gebruiken brandveilig beddengoed om het risico op brand te verkleinen.

  Hoe werkt brandveilig beddengoed?

  Het beddengoed is gemaakt van verschillende soorten brandwerende en brandvertragend materialen. Dekbedden zijn gevuld met thermosoft vezel dat zorgt dat as van een sigaret geen brand veroorzaakt maar alleen smeult.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Heeft u behoefte aan een begrijpelijke uitleg over hoe u brand voorkomt of wat u moet doen bij brand? Bezoek de website van de brandweer.steffie.nl.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Brandvertragend impregneermiddel voor textiel.
  • Voor roken in het algemeen is er ook een rookschort of rookstandaard.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactBrandveilig beddengoed met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 30-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: