Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Opvouwbaar kinderbed

Is het moeilijk voor uw kind om op vakantie of tijdens logeren zorgeloos en veilig te slapen? Opvouwbare kinderbedden of reisbedden zorgen voor veiligheid, rust en vertrouwdheid bij het slapen in of op een vreemd bed. Sommige reisbedden hebben van binnen zacht materiaal zodat een kind zich niet kan bezeren.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een opvouwbaar kinderbed?

  Het opvouwbare kinderbed of reisbed zorgt voor veiligheid en comfort. Kinderen kunnen niet uit bed vallen, uit het tentje kruipen of zich ergens aan bezeren. Ook bij autisme of aanverwante beperkingen zorgt het bed voor een gevoel van geborgenheid.

  Hoe werkt een opvouwbaar kinderbed?

  Het bed wordt in- of uitgeklapt en eventueel vastgezet aan een ander bed of matras.

  Belangrijk om te weten

  • Opvouwbare kinderbedden zijn er ook in hoogtematen: 100 of 50 cm.
  • Er zijn verschillen in formaat bij het inklappen en dus voor het meenemen. Ook verschilt het gewicht per reisbed.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  Opvouwbare reisbedden zijn er in veel soorten en maten.

  • Een compleet reisbed met een matras en vliegengaas voor baby's en peuters.
  • Opvouwbaar kinderbed met dubbel schaarframe en kunststof vloerdoppen. De stoffen bespanning heeft een uitritsbare zijwand en de matras heeft een incontinentiehoes en een afneembare (wasbare) hoes.
  • Een opblaasbaar frame met een fijnmazig doek en (wasbaar) hoeslaken dat met banden onder de matras vastzit.
  • Een reisbed bestaande uit losse zijschotten van schuim die u om een eenpersoons matras plaatst. Dit bed biedt veiligheid voor kinderen met epilepsie.
  • Droomtenten of speciale klamboes van katoen met fijnmazig muskietengaas om in te spelen of slapen. Past op een eenpersoonsbed.

  Alternatieven

  • Een klamboe of slaapzak die u ook thuis gebruikt geeft uw kind een vertrouwd gevoel bij logeren of op vakantie.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactOpvouwbaar kinderbed met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 09-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: