Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Massagestoel, elektrisch

Elektrische massagestoelen stimuleren of ontspannen met bewegingen bepaalde delen van het lichaam. Massagestoelen bootsen daarmee de handelingen van een masseur of paramedicus na. De meeste massagestoelen kunt u (elektrisch) instellen en hebben een verwarming.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een elektrische massagestoel?

  Het mogelijke effect van een elektrische massagestoel: ontspant spieren, vermindert stress, activeert de stofwisseling, stimuleert de bloedsomloop, rekt het lichaam op, vermindert druk op nek- en schouderpartij. Reuma ziekten als de ziekte van Bechterew of Fibromyalgie veroorzaken veel ongemak en spierstijfheid. Een massage(stoel) kan verlichting geven.

  Hoe werkt een elektrische massagestoel?

  Door middel van knoppen worden luchtkussentjes, kneders ('massagehanden'), klappers en rollers aan het werk gezet op bepaalde zones van het lichaam ('massagepunten'). Meestal kan de lichaamshouding worden ingesteld: van zittend tot liggend. Vaak kan ook de intensiteit van de massage worden gekozen. 

  Belangrijk om te weten

  • Probeer verschillende massagestoelen uit. Reviews zijn te vinden op Kieskeurig.nl.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Er bestaan ook losse zittingen met rugleuningen die u plaatst in of op een stoel of fauteuil.
  • Er bestaan ook losse massagehulpmiddelen als massagekussens, ook voor alleen de voeten, of de rug.
  • (Elektrische) schommelstoel.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  • Bij gebruik door verschillende mensen, bijvoorbeeld in een zorginstelling, moeten de hygiënevoorschriften worden nageleefd.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactMassagestoel, elektrisch met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 10-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: