Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Communicatie-instrument

Het communicatie-instrument zorgt voor contact met mensen waar contact mee krijgen zeer moeilijk is. Het instrument geeft geluiden als iemand het aanraakt. Verschillende manieren van aanraken geven ook verschillende geluiden.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een communicatie-instrument?

  Communicatie-instrumenten maken contact mogelijk met mensen die niet meer in staat zijn zich in taal te uiten (afasie). Door dit contact komt iemand uit een sociaal isolement. Zorgverleners gebruiken het instrument bij mensen met dementie, autisme, een verstandelijke of visuele beperking.

  Hoe werkt een communicatie-instrument?

  Het communicatie-instrument zit vol elektronica. Aanraking op een bepaalde manier activeert ook een bepaald geluid. Het communicatie-instrument heeft geluidskaarten die voorgeprogrammeerd zijn en geluidskaarten waar persoonlijke geluiden op gezet worden. Het instrument werkt op een accu.

  YouTube video thumbnail

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  Er is geen eenduidige informatie over een vergoeding voor dit hulpmiddel, gebruik de keuzehulp om de mogelijkheden te onderzoeken. Vraag dit voor de aanschaf na bij uw zorgverzekeraar, gemeente of bij het UWV.

  Komt u er niet uit? Bezoek dan Informatie- en adviespunt Juiste Loket | Regelhulp - Ministerie van VWS

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactCommunicatie-instrument met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 17-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: