Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Puzzel

Legpuzzels houden u op een leuke manier actief. Er zijn legpuzzels die door hun ontwerp en vormgeving beter passen bij wat u (nog) kunt. Zo zijn er puzzels met grote stukken als u moeite heeft met stukjes oppakken en met zien. Het aantal stukjes en het thema (opdruk) geven een idee van de moeilijkheidsgraad.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een puzzel?

  Legpuzzels stimuleren het denken en de fijne motoriek. Als u de puzzel met anderen legt, raakt u in gesprek. Bij creatieve puzzels passen de stukjes altijd: u plaatst magnetische stukjes waar u wilt op een voorbedrukte achtergrond. Bijvoorbeeld groenten op een achtergrond van een moestuin. Frustratie door niet passende stukjes wordt vermeden.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Er bestaan voldoende legpuzzels en creatieve puzzels om een thema (opdruk) te vinden die aansluit op de interesse.
  • U kunt van een eigen foto een puzzel laten maken.
  • Via het internet of op de smartphone zijn ook diverse puzzelmogelijkheden.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactPuzzel met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 13-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: