Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Interactief sensorisch muziekkussen

Het interactieve sensorische muziekkussen gebruikt trillingen en geluiden om uw stress te verminderen en te ontspannen. Het kussen heeft geen knoppen, als u hem oppakt reageert hij op uw bewegingen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient de Inmu?

  De Inmu zorgt voor vermindering van nervositeit en rusteloosheid bij cognitieve stoornissen als dementie of autisme. In situaties die onrust veroorzaken (bijvoorbeeld bij het wassen) kan het kussen het stressniveau verlagen, de tijd verkorten en daarmee het ongemak verminderen. Het interactieve sensorische muziekkussen is ook te gebruiken om in slaap te vallen.

  Hoe werkt de Inmu?

  Zodra u het muziekkussen oppakt begint het te spelen. Met uw bewegingen regelt u de sterkte van de muziek en de kracht van de trillingen. Als u het kussen weglegt, stopt de muziek en het trillen vanzelf. U kunt zelf het volume instellen door te knijpen in het kussen als hij aan de kabel bevestigd is. Het volledig opladen van de Inmu via een adapter duurt ongeveer 4 uur en u kunt hem daarna ongeveer 2 weken gebruiken. 

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Er zijn vier varianten de inmuRELAX voor rust en stilte en de inmuDANCE voor ritme en bewegen. De inmuJOY is speciaal, maar niet exclusief, ontwikkeld voor kinderen met ASS en/of ADHD of een verstandelijke of meervoudige beperking. De inmuRYTHYM, door het voelen van de ritmes helpt de inmu de staat van opwinding aan te passen en daarmee te concentreren.
  • De hoes van de inmu is wasbaar, u kunt ook een losse extra hoes kopen.
  • U kunt het muziekkussen uitproberen door deze 1-3 maanden te huren. 
  • Er is ook een sensorische muziekmuis (Maya en Clara). De speciale technologie in de muizen verandert de muziek in voelbare trillingen. De muis kan met een kabel aan uw geluidsinstallatie gekoppeld worden.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactInteractief sensorisch muziekkussen met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 07-02-2024 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: