Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Interactief sensorisch muziekkussen

Het interactieve sensorische muziekkussen gebruikt trillingen en geluiden om uw stress te verminderen en te ontspannen.
Het kussen heeft geen knoppen, als u hem oppakt reageert hij op uw bewegingen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient de Inmu?

  De Inmu zorgt voor vermindering van nervositeit en rusteloosheid bij cognitieve stoornissen als dementie of autisme. In situaties die onrust veroorzaken (bijvoorbeeld bij het wassen) kan het kussen het stressniveau verlagen, de tijd verkorten en daarmee het ongemak verminderen. Het interactieve sensorische muziekkussen is ook te gebruiken om in slaap te vallen.

  Hoe werkt de inmu?

  Zodra u het muziekkussen oppakt begint het te spelen. Met uw bewegingen regelt u de sterkte van de muziek en de kracht van de trillingen. Als u het kussen weglegt, stopt de muziek en het trillen vanzelf. U kunt zelf het volume instellen door te knijpen in het kussen als hij aan de kabel bevestigd is. Het volledig opladen van de inmu via een adapter duurt ongeveer 3 uur en u kunt hem daarna ongeveer 4 weken gebruiken.

  Belangrijk om te weten

  • Er zijn drie varianten de Relax voor rust en stilte en de Dance voor ritme en bewegen en de Joy om te ontdekken.
  • De hoes van de inmu is wasbaar, u kunt ook een losse extra hoes kopen.
  • U kunt het muziekkussen uitproberen door het 3 maanden te huren.
  • Er is ook een sensorische muziekmuis (Maya en Clara). De speciale technologie in de muizen verandert de muziek in voelbare trillingen. De muis kan met een kabel aan uw geluidsinstallatie gekoppeld worden.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Wilt u samen communiceren en activeren, dan kunt u denken aan een communicatie-instrument als de Cradl of een speeltafel.
  • Wilt u ontspannen en/of slapen: een slaaprobot of een verzwaarde deken.
  • Het drukvest is een soort opblaasbare bodywarmer. Diepe druk wordt met succes gebruikt bij mensen met o.a. ASS, ADD, ADHD, Asperger Syndroom, PDD/PDD-NOS, Proprioceptieve Stoornis, SID en SPD.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  • Sensorische Integratie (SI) stoornis is een neurologische aandoening die problemen veroorzaakt met het registreren, verwerken en reageren op zintuiglijke informatie uit de omgeving of vanuit het eigen lichaam. Voor mensen met autisme is het moeilijk om onderscheid te maken tussen beelden, geluiden en geuren op de voorgrond of achtergrond. Alle prikkels uit de omgeving komen op hetzelfde niveau binnen.
  • Op de Hulpmiddelenwijzer: wat is snoezelen?
  • Op Waardigheid en Trots als technologische toepassing #25 de Inmu van Zorggroep Solis voor dementerende bewoners.
  • Op Thuisarts.nl over slaapproblemen.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactInteractief sensorisch muziekkussen met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 30-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: