Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Serious games

Serious games bestaan zowel als app, op het internet of als apparaat. Deze games ondersteunen en motiveren u of uw kind tijdens het aanleren van nieuwe informatie en vaardigheden of ondersteunen bij fysieke training en revalidatie.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dienen serious games?

  Serious games ondersteunen het leren en trainen. Ze vergroten de motivatie en het plezier tijdens de training, de therapie of het leerproces. De serious games kunnen ook therapietrouw ondersteunen en verbeteren.

  Hoe werken serious games?

  Serious games werken op heel verschillende manier.

  • Een app zorgt dat de persoon onafhankelijk van de locatie de serious game kan spelen. Ook herinnert de app u om bepaalde doelen te halen.
  • Vanwege het sociale element en spelelement verhogen serious games de motivatie tot gebruik.
  • Serious games houden de voortgang van een training automatisch bij en geven een objectieve meting van de vordering. Bijvoorbeeld hoeveel men beweegt. 
  • De verhaallijn, de digitale omgeving en de vaardigheden van de serious game kunt u afstemmen op de eigen wensen en behoeften voor een optimaal resultaat.

  Belangrijk om te weten 

  • Er komen steeds meer apps, websites en apparaten. Het is even zoeken naar wat het beste bij uw behoeften en wensen past. Via een online zoekmachine of in de app of google store is veel te vinden. U zoekt op serious gaming, serious games of hersentraining.  

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • App.
  • Website.
  • Software voor een apparaat (device).
  • Apparaat (device), zoals een game console met camera en/of game controller.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactSerious games met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 13-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: