Serious games

Serious games bestaan zowel als app, op het internet of als apparaat. U traint en leert lichamelijke, cognitieve en sociale vaardigheden met deze games. Serious games ondersteunen de motivatie, registreren resultaten en maken het leerproces persoonlijker. Serious games bevorderen meestal ook therapietrouw.

Waarvoor dient serious games?

Serious games ondersteunt het leren en trainen en vergroot de motivatie en het plezier tijdens de training, therapie of het leerproces.

Hoe werkt serious games?

Serious games werken op heel verschillende manier. Een app werkt bijvoorbeeld doordat de persoon onafhankelijk van de locatie de serious game kan afspelen en de app herinnert de persoon eraan om bepaalde doelen te halen. Vanwege het sociale element en spelelement verhogen serious games de motivatie tot gebruik. Serious games houden meestal de voortgang van de training automatisch bij en kunnen andere meetgegevens, bijvoorbeeld beweging, gebruiken. Daardoor kunnen serious games een objectieve meting geven over de vorderingen. Een ander bijkomend voordeel van serious games is dat iemand de verhaallijn, de digitale omgeving en de vaardigheden kan afstemmen op de eigen wensen en behoeften.

Belangrijk om te weten

  • Er komen steeds meer apps, websites en apparaten beschikbaar voor dit doeleinde. Het is soms even zoeken naar degene die het beste past bij uw eigen behoeften en wensen. Via een online zoekmachine of in de app store is veel te vinden door te zoeken op serious gaming, serious games of op hersentraining. 
  • Meer over serious games op www.seriousgames.startpagina.nl.

Uitvoeringen

  • App.
  • Website.
  • Software voor device.
  • Apparaat (device), zoals een game console met camera en/of game controller.

Wordt het vergoed?

U krijgt geen vergoeding. Waar vindt u het hulpmiddel?
  • Bezoek een (hulpmiddelen)speciaalzaak of thuiszorgwinkel in uw buurt.
  • Zoek via het internet met de zoekwoorden: [naam hulpmiddel] en ‘kopen’, bijvoorbeeld babyfoon kopen. Aanvullend kunt u het woord ‘tweedehands’ of ‘huren’ gebruiken.
  • Meer informatie: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?
Laatst herzien op 25 juni 2020

Reageer op dit hulpmiddel

Wilt u reageren op dit hulpmiddel of een review of tip geven? Dat kan! Met uw reactie verbeteren wij de Hulpmiddelenwijzer en zijn we onze bezoekers nog beter van dienst. Alvast hartelijk dank.

Andere hulpmiddelen bij EHealth

 

Ook iets voor u?

 
 

Extra informatie

Voor onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid.
Voor onafhankelijke informatie over vergoedingen en regelingen.

Bedankt voor uw feedback!

Met uw feedback kunnen we onze website nog beter maken. Klik op het kruisje om verder te gaan.

Deel deze pagina

U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Facebook Twitter LinkedIn

Bedankt voor uw feedback!

Zou u ons een toelichting willen geven op de feedback?
Klik hier voor het formulier