Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Muziekkussen

Muziekkussens helpen ontspannen en inslapen, in een natuurlijke houding. Muziekkussens hebben twee mini-luidsprekers in het hoofdkussen, waar zachte muziek uit komt. Die muziek is niet hoorbaar voor anderen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een muziekkussen?

  Muziekkussens laten zachtjes muziek horen die u rustig maakt. Daardoor raakt u onrust kwijt en kunt u rustig in slaap komen. Voor mensen met dementie kan het muziekkussen een interventie zijn bij (nachtelijke) onrust.

  Hoe werkt een muziekkussen?

  U sluit het kussen aan op bijvoorbeeld een stereo-installatie, muziekspeler of televisie. Met een muziekspeler kunt u uw eigen muziekselectie afspelen.

  YouTube video thumbnail

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactMuziekkussen met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 11-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: