Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Zitzak

Zitzakken die speciaal ontworpen zijn om de zintuigen te prikkelen, bieden ook een vorm van geborgenheid. Deze zitzak met "vleugels" wordt ook ballenstoel genoemd.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een zitzak?

  De zitzakken stimuleren en prikkelen de tastzin en ook spieren en gewrichten. Deze zitzak heeft vleugels die iemand kan 'omslaan'. Dat geeft een gevoel van geborgenheid, waardoor iemand rustig wordt.

  Hoe werkt een zitzak?

  De speciale zitzakken zijn gevuld met plastic ballen, die een afwisselende druk uitoefenen. Dat stimuleert de tastzin. Door de vleugels, ook met plastic ballen, kan iemand zich 'omhullen' in de zitzak.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Gewone zithoogte.
  • Verhoogde zithoogte, waardoor u makkelijker kunt gaan zitten en opstaan.

  Alternatieven

  Voor het gevoel van geborgenheid: 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactZitzak met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 16-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: