Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Muziekstoel

In een muziekstoel kunt u naar muziek luisteren zonder koptelefoon en zonder helemaal afgezonderd te zijn van uw omgeving. In de hoofdsteun zitten twee speakers waardoor u omringd bent door muziek. Als u in de stoel zit hebt u geen last van omgevingsgeluiden. Andere mensen in dezelfde ruimte horen de muziek niet.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een muziekstoel?

  Muziek heeft een positieve invloed op de hersenen. Muziek ontspant en bij dementerende ouderen kan muziek uit hun jeugd weer toegang geven tot dierbare herinneringen.

  Hoe werkt een muziekstoel?

  Het ingebouwde muzieksysteem communiceert met nagenoeg alle muziekbronnen (met draad en draadloos, bluetooth): telefoon, tablet, MP3 speler, computer, audioset. Het muziekvolume is begrensd om de gebruiker te beschermen. Het ingebouwde muzieksysteem is eenvoudig te bedienen en schokbestendig.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • De stoel is van leer, heeft een los zitkussen en is goed schoon te maken. Verkrijgbaar in 40 kleuren.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Er bestaan ook muziekkussens die ontspannen en helpen bij het in slaap komen. Deze zijn vooral geschikt voor in bed. Muziekkussens hebben twee mini-luidsprekers in het hoofdkussen, waar zachte muziek uit komt. Die muziek is niet hoorbaar voor anderen.
  • Een ouderwets of elektrische schommelstoel voor ontspanning.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactMuziekstoel met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 11-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: