Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Kniekruk

De kniekruk is een alternatief voor krukken. U heeft uw handen vrij tijdens het revalideren.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een kniekruk?

  Een kniekruk ondersteunt het herstel van voetoperaties, breuken, verstuikingen, onderbeenamputatie of een diabetische voet. Door de vormgeving heeft u uw handen vrij om bijvoorbeeld spullen te dragen. De armen, polsen en schouders worden tijdens het lopen minder belast.

  Hoe werkt een kniekruk?

  U legt uw knie in de speciaal vormgegeven kruk en bevestigt deze aan uw boven- en onderbeen met banden. Het krukgedeelte bij uw bovenbeen kunt u gebruiken als houvast. Het instellen van de juiste hoogte is zeer belangrijk en kan zonder gereedschap. U ontvangt hiervoor een gebruiksaanwijzing.

  Belangrijk om te weten

  • De kniekruk is alleen (tweedehands) te koop, maar u kunt hem gratis uitproberen.
  • Op de website van kniestep.nl kunt u testen of de kniekruk geschikt is voor u. U kunt daar ook de instructiefilmpjes bekijken.
  • U moet uw evenwicht goed kunnen bewaren, oefening baart kunst.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Elleboog krukken voor als evenwicht bewaren zonder steun lastig is. Er zijn ook krukken met 4 poten voor meer zekerheid.
  • De kniestep (knee walker of knee scooter) is een alternatief voor krukken. U blijft ook tijdens het revalideren in beweging.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactKniekruk met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 31-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: