Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Zitstok

Lichtgewicht zitstokken ondersteunen u bij het lopen. U kunt op elk gewenst moment tijdens de wandeling de zitting uitklappen en daarop gaan zitten. Zitstokken kunnen één of meer steunpoten hebben.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een zitstok?

  Zitstokken bieden extra steun bij het lopen. U kunt er tijdens de wandeling op gaan zitten, bijvoorbeeld om uit te rusten of ontspannen langdurig ergens naar te kijken.

  Hoe werkt een zitstok?

  U klapt de zitwandelstok uit, waarbij het zitje mee uitvouwt. U zet de stok stabiel neer en gaat zitten. Na gebruik klapt u de stok weer in, waarna u deze aan het handvat meeneemt en als wandelstok gebruikt.

  Belangrijk om te weten

  • Er bestaan zitstokken waarvan u de hoogte kunt instellen. 
  • Sommige zitstokken hebben een harde zadelzitting, andere weer een zachte zitting. 
  • Opvouwbare zitstokken kunt u ook in speciale tassen opbergen en meenemen. 
  • Hoe meer steunpoten de zitstok heeft, hoe stabieler u zit. 

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactZitstok met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 31-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: