Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Driepoot wandelstok

Een driepoot lijkt op een gewone wandelstok maar heeft als verschil de drie extra steunpoten aan de onderkant. U gebruikt de lichtgewicht driepoot als extra ondersteuning bij het opstaan en gaan zitten, staan en lopen. De meeste driepoten kunnen in de gewenste hoogte worden ingesteld.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een driepoot?

  Driepoten bieden meer ondersteuning en stabiliteit bij het lopen dan krukken of wandelstokken. Daardoor kunt u veiliger lopen en staan. Ze blijven bovendien overeind staan als u ze niet gebruikt en vallen niet zo snel op de grond als bijvoorbeeld wandelstokken.

  Hoe werkt een driepoot?

  De driepoot heeft een handvat aan de bovenkant, waarmee de driepoot bij elke stap wordt opgetild en een eindje verder weer neergezet.

  Belangrijk om te weten

  • Er bestaan handvaten voor gebruik met de linker- of rechterhand. Handvaten komen in verschillende uitvoeringen voor, bijvoorbeeld met anatomische vorm of een zwanenhals. Die geven betere grip en extra ondersteuning.
  • Er bestaan lichte en zwaardere modellen.
  • Er bestaan ook driepoten speciaal voor kinderen.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Driepoot met brede steunbasis. Deze driepoten komen het meeste voor. De drie poten staan ver uit elkaar en bieden daarom veel steun. De driepoot heeft veel ruimte nodig bij het lopen.
  • Driepoot met smalle steunbasis. Bij deze driepoten staan de poten dichter bij elkaar, waardoor u bij het lopen niet zo snel ergens tegenaan komt en toch extra steun krijgt.

  Alternatieven

  • U kunt een vierpoot nemen als het gebruiken van van uw schouder, elleboog en pols lastig gaat.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactDriepoot wandelstok met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 17-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: