Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Looprek met 2 wielen

Heeft u weinig kracht in de benen en voeten? Loopt u daardoor risico om snel te vallen? Hiervoor is bij korte afstanden een looprek met twee wielen geschikt. Looprekken met twee wielen zijn metalen frames met vier poten. De voorste poten hebben wielen.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 10-08-2023

  Waarvoor dient een looprek met twee wielen?

  Looprekken met twee wielen maken zelfstandig lopen over kleine afstanden mogelijk als u weinig kracht in de benen en voeten heeft en bij verminderd coördinatievermogen (vermogen om een aantal handelingen nauwkeurig te verrichten). Ze bieden extra steun aan mensen met een hoger risico op vallen. Met een looprek met twee wielen kunt u doorlopen en bent u redelijk wendbaar.

  Hoe werkt een looprek met twee wielen?

  U staat achter het looprek en pakt de handvaten met beide handen vast. U tilt met beide handen het rek aan de achterkant iets op, rijdt het looprek een stuk naar voren en zet hem neer. U blijft het rek vasthouden en zet een stap vooruit. Dan herhaalt u deze handelingen. Meestal is het looprek met twee wielen in hoogte verstelbaar.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Let op het maximale belastbare gewicht.
  • U kunt het looprek met twee wielen niet als extra steun gebruiken bij het opstaan en gaan zitten.
  • Als u het looprek veel en langdurig gebruikt, kijk dan van tijd tot tijd de rubberen doppen na of ze niet zijn afgesleten. Er bestaan verschillende rubberen doppen, bijvoorbeeld anti-slipdoppen of doppen met een extra noppenprofiel.
  • Looprekken kunt u voorzien van een houder om een wandelstok of kruk in te klemmen. Of van een mandje om voorwerpen mee te nemen.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Standaard looprekken met twee wielen met in hoogte instelbare duwhandvaten.
  • Looprekken met twee wielen en een zitje tussen de armsteunen in.
  • Er bestaan lichtgewicht en/of opvouwbare uitvoeringen. 
  • Er bestaan ook kindermodellen.

  Alternatieven

  • Als u pijn of weinig kracht in armen of handen heeft, kunt u beter een rollator nemen. U hoeft deze niet op te tillen.
  • Soms is een lichtgewicht looprek met twee wielen ook geschikt. Kies voor zachte handvaten bij pijn in de handen.
  • Een looprek zonder wielen.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactLooprek met 2 wielen met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: