Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Drempelhulp

Met een drempelhulp overbrugt u hoogteverschillen bij drempels. U loopt en rijdt met een rollator of rolstoel gemakkelijker over drempels. De rollator optillen hoeft niet meer, waardoor u kracht bespaart. U vermijdt het vastlopen op de drempel en u hoeft niet meer over de drempel heen te stappen. Dit vermindert het risico op vallen.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 29-01-2024

  Waarvoor dient een drempelhulp?

  Drempelhulpen maken het mogelijk om veilig en zonder veel extra kracht over een drempel te lopen of te rijden met een rollator of rolstoel. Mensen die een rolstoel duwen hebben ook veel gemak van een drempelhulp.

  Hoe werkt een drempelhulp?

  U plaatst een metalen, rubberen of kunststof plaat tegen of over een drempel en loopt of rijdt via de schuin op- en aflopende kanten over de drempel. U kunt kiezen uit permanente of meeneembare drempelhulpen.

  Belangrijk om te weten

  • Drempelhulpen hebben een antislip bovenlaag.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • De drempel zelf verwijderen of vervangen door een flexibele dorpel of drempel als er sprake is een 'waterkerende' functie zoals in de badkamer. Deze waterkerende dorpel is van flexibel rubber gemaakt. De dorpel deukt in zodra deze belast wordt door een wiel van een rolstoel, rollator, tillift of ziekenhuisbed. Na het passeren veert de dorpel weer terug in haar bolle vorm. Bekijk de website van Zorgvannu.nl: Drempelhulp en flexibele drempel.
  • Een drempelhulp geheel op maat. Een systeem dat bestaan uit verschillende onderdelen die in elkaar worden gezet.
  • Voor het overbruggen grotere hoogteverschillen, zoals een paar treden of een stoeprand, bestaan oprijplatforms.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactDrempelhulp met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: