Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Wandelstok met wielen

Wandelstokken met wielen geven steun bij het lopen zonder steeds de wandelstok te hoeven optillen en neerzetten. Hierdoor kunt u sneller en in een natuurlijke gang lopen. Deze wandelstok is ook geschikt als u (tijdelijk) éénhandig bent.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 10-09-2023

  Waarvoor dient een wandelstok met wielen?

  Een wandelstok met wielen ontlast een been en/of de pols tijdens het staan en lopen. Bovendien kunt u zonder extra inspanning door het optillen en neerzetten van de stok over grotere afstanden lopen.

  Hoe werkt een wandelstok met wielen?

  De wandelstok heeft 2 of 4 poten met aan de onderkant wielen en heeft een ergonomisch handvat (meer grip) met een open manchet. U kunt hem op de gewenste hoogte instellen en de banden kunnen niet lek raken.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactWandelstok met wielen met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: