Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Kniestep

De kniestep (knee walker of knee scooter) is een alternatief voor krukken. U blijft ook tijdens het revalideren in beweging.

Inhoud

    Inhoud

    Laatst bijgewerkt op: 31-08-2023

    Waarvoor dient een kniestep?

    Een kniestep ondersteunt het herstel van voetoperaties, breuken, verstuikingen, onderbeenamputaties of diabetische voet. Door de vormgeving met wielen kost het minder inspanning, kunt u grotere afstanden afleggen en worden de armen, polsen en schouders minder belast.

    Hoe werkt een kniestep?

    U legt uw knie op het speciaal vormgegeven 'zadel' met uw handen stuurt u en uw andere been levert de kracht om vooruit te komen. U gebruikt de handrem om te stoppen. Het instellen van de juiste hoogte kan zonder gereedschap.

    Belangrijk om te weten

    • U kunt de kniestep ook huren.
    • Op de website van kniestep.nl kunt u testen of de kniestep geschikt is voor u. U vindt hier ook instructiefilmpjes.
    • U moet uw evenwicht op één been kunnen bewaren bij verplaatsingen en op- en afstappen.

    Productoverzicht

    Uitvoeringen

    • Opvouwbaar en mee te nemen.
    • Met boodschappenmandje.
    • Met drie of vier wielen.

    Alternatieven

    • Elleboog krukken voor als evenwicht bewaren zonder steun lastig is. Er zijn ook krukken met 4 poten voor meer zekerheid.
    • De kniekruk is een alternatief voor de kniestep. U blijft ook tijdens het revalideren in beweging en heeft uw handen vrij.

    Wordt het vergoed?

    U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

    Hoe te verkrijgen?

    Zelf aanschaffen

    Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

    Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

    Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

    Meer informatie

    Vragen of opmerkingen

    De Vilans Hulpmiddelenwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

    Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactKniestep met ons opnemen.

    Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

    Gerelateerde hulpmiddelen

    Gerelateerde 'Handig om te doen's

    Deel deze pagina via: