Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Stoel, Huntington

Heeft u of uw naaste de ziekte van Huntington of ervaart u ongemak als pijn, decubitus en bewegingsonrust? Een Huntington-stoel biedt een prettige houding, comfort en een sta-op functie.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een Huntingtonstoel?

  Een Huntingtonstoel voorkomt onrust, en biedt de mogelijkheid om een eigen (meest gesloten) houding aan te nemen.

  Hoe werkt een Huntingtonstoel?

  De Huntington stoel ondersteunt u bij het passieve zitten. De zitting en de rugleuning zijn verstelbaar. Door het dieper zetten van de zitting ontstaat een gevoel van geborgenheid omdat uw lichaam comfortabel omsloten is. Met twee grote wielen en een duwstang is de stoel eenvoudig te verplaatsen.

  Belangrijk om te weten 

  • Voor het vinden van een oplossing op maat, heeft u advies nodig van een gespecialiseerde behandelaar, zoals een ergotherapeut. 
  • Er zijn veel soorten aangepaste stoelen en de specialist kan u helpen een optimale keuze te maken. 

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  Er is geen eenduidige informatie over een vergoeding voor dit hulpmiddel, gebruik de keuzehulp om de mogelijkheden te onderzoeken. Vraag dit voor de aanschaf na bij uw zorgverzekeraar, gemeente of bij het UWV.

  Komt u er niet uit? Bezoek dan Informatie- en adviespunt Juiste Loket | Regelhulp - Ministerie van VWS

  Meer informatie 

  • "Onbekendheid met de ziekte van Huntington" Ervaringsverhaal:Robin verzorgt 19 jaar lang liefdevol zijn vrouw die aan de ziekte van Huntington lijdt. Hij vindt het heel belangrijk om lotgenoten te laten zien dat het zeker mogelijk is vrij lang met de ziekte van Huntington te kunnen leven. Bron: Huntington.nl 
  • Op de Hulpmiddelenwijzer: Hulpmiddelen bij Huntington.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactStoel, Huntington met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 15-09-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: