Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Beenheffer

Heeft u moeite met het omhoog krijgen of omlaag brengen van één of beide benen? U kunt met een beenheffer zelfstandig uw benen gemakkelijk in, op of uit bijvoorbeeld een bed of voetsteunen van de rolstoel tillen. Beenheffer heet ook wel beenlifter of been tilhulp.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een beenheffer?

  Een beenheffer gebruikt u bij het tillen of verleggen van het been als: 

  • Het buigen van de knie of heup moeizaam gaat.
  • Als er sprake is van verzwakking of verlamming van het been.

  Hoe werkt een beenheffer?

  Een beenheffer is een lange stijve staaf met aan het uiteinde een lus waar een voet in past. Aan het andere uiteinde zit een handgreep. De lus kunt u zelf om de voet schuiven en met de staaf kunt u uw been rustig en op een veilige manier verplaatsen. Beenheffers zijn licht van gewicht.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Er bestaan ook elektrische beenliften die aan de zijkant van het bed bevestigd worden.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactBeenheffer met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 30-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: