Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Witte wandelstok

Een witte wandelstok geeft door de witte kleur met rode bies duidelijk aan dat u niet goed ziet. Daarnaast ondersteunen witte stokken u bij het lopen, het opstaan en het gaan zitten. Er bestaan stokken die u op de gewenste hoogte kunt instellen en lichtgewicht stokken die u kunt opvouwen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een witte wandelstok?

  Witte wandelstokken dienen allereerst om van grotere afstand te signaleren dat iemand niet goed kan zien. Ze heten daarom ook herkenningsstokken. U kunt er ook op steunen, hoewel opvouwbare modellen weinig gewicht kunnen dragen.

  Hoe werkt een witte wandelstok?

  Witte wandelstokken worden net als gewone wandelstokken in de linker- of rechterhand genomen. Bij oversteken heft u de stok omhoog, een teken voor het overige verkeer om u voorrang te geven.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Er bestaan diverse handvaten, zoals handgrepen van zacht materiaal, anatomische grepen en grepen in de vorm van een zwanenhals (extra steun). 

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Opvouwbare witte stok.
  • Niet-opvouwbare witte stok.

  Alternatieven

  • Er bestaan ook blindentaststokken, waarmee u de directe omgeving waarin u loopt aftast en verkent. 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactWitte wandelstok met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 15-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: