Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Robotbalspel

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 13-08-2023

  Waarvoor dient een robotbalspel?

  Het robotbalspel is ontwikkeld  om mensen te stimuleren meer te bewegen. Het is geschikt voor zorginstellingen in de ouderen- en gehandicaptenzorg maar ook voor fysiotherapie en revalidatie.
   

  Hoe werkt een robotbalspel?

  De bal ligt op een speelveld op de vloer. Zodra een persoon lichaamsbewegingen maakt met bijvoorbeeld hoofd, hand, heup, arm been of romp, rolt de bal in de richting van zijn of haar beweging. Er zijn tal van spellen mogelijk zoals tikkertje, kegelen, het volgen van een parcours.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Het systeem gebruikt een vrij groot speelveld.
  • Een gebruiker het heeft even tijd nodig om de techniek en het spel te snappen.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Er zijn ook veel 'gewone' spelvormen zoals koersbal, jeu de boules met lichte ballen, kegelen voor gebruik in huis.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactRobotbalspel met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: