Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Rustgevend licht

Rustgevend licht zorgt door kleur en beweging voor ontspanning.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient rustgevend licht?

  Rustgevend licht is sfeerverlichting met een kalmerend en ontspannend effect, waardoor u beter in slaap komt. Rustgevend licht kan ook het dag en nachtritme behouden of herstellen en kan dwalen in de nacht voorkomen. Bewegende beelden in lampen leiden de aandacht af, zodat iemand die onrustig is zich ontspant. Die bewegende beelden kunnen ook geprojecteerd worden op de muur of het plafond, bijvoorbeeld een aquarium.

  Hoe werkt rustgevend licht?

  Sommige kleuren van de verlichting geven meer rust dan andere, bijvoorbeeld rood helpt bij het inslapen. Bepaalde verlichting en lampen bieden ook  bewegende beelden, zoals een laserbol of een lavalamp. 

  YouTube video thumbnail

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactRustgevend licht met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 13-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: