Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Massagekussen

Massagekussens helpen bepaalde lichaamszones ontspannen door trillingen. Er zijn veel verschillende soorten, de meeste werken op een enkele zone, bijvoorbeeld nek- en schouderpartij. Massagekussens die bijna uw hele lichaam kunnen masseren of waarbij u een zone of speciaal massageprogramma kunt instellen met verschillende massagetechnieken. Er bestaan kussens die ook verwarmen. Massagekussens heten ook wel vibratiekussens.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een massagekussen?

  Massagekussens verminderen door bijvoorbeeld trillingen de spanning die is opgebouwd in uw lichaam. Hierdoor kunt u zich beter ontspannen. U voelt zich dan prettiger, slaapt beter in en voorkomt misschien houdingsfouten.

  Hoe werkt een massagekussen?

  Massagekussens werken op elektriciteit en/of op accu. U zet het kussen op de gewenste zone en schakelt het massagekussen aan. Bij sommige massagekussens kunt u kiezen voor massagetechniek of voor de intensiteit van de trillingen. De meeste kussens hebben een timer, zodat de massage na een tijdje stopt.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Op Mens en Gezondheid leest u welke soorten massagetechnieken en massagekussens er zijn en wanneer u deze wel of niet kan gebruiken. Bij twijfel: vraag uw huisarts of behandelaar.
  • Een overzicht van alle mogelijkheden vindt u ook op kieskeurig.nl.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactMassagekussen met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 10-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: